сметищеАвстралия е една от най-големите страни, произвеждащи отпадъци в света. Докато статистиката за рециклиране е доста висока, ние все още произвеждаме обезпокоително голямо количество отпадъци всеки ден.

Като собственик на фирма за премахване на отпадъци Спасови транс, трябва да кажа на хората как правилно да изхвърлят боклука. Най-добрият начин да направите това е, разбира се, да наемете нашите контейнери за скрап и да позволите на нашите събирачи на боклук да се погрижат за изхвърлянето им.

Шокиращи факти за боклука в Австралия. Надяваме се, че когато приключите с четенето на тази публикация, ще осъзнаете важността на правилното премахване на отпадъците и тяхното рециклиране.

Азия произвежда повече от 1,5 тона боклук за една година. Ситуацията е по-лоша,  където средният човек произвежда повече от 2,4 тона боклук всяка година.

Средните австралийци използват над 170 пластмасови торби за година. Тя се равнява на приблизително около 4 милиарда пластмасови торби, които се използват в Австралия всяка година. От тях 150 милиона пластмасови торбички остават като боклук и само 3% от всички пластмасови торби в Австралия се рециклират.

Над 200 000 найлонови торбички се изхвърлят на австралийските сметища всеки час. Над 8 милиона тона пластмаси се изхвърлят в океаните всяка година.

Всяка година австралийците хвърлят хранителни продукти на стойност 8 млрд. долара като боклук.

Неправилното изхвърляне на боклука сериозно пречи на околната среда, особено на морския живот. Повече от 44% от морските птици около Австралия са заплетени или са погълнали пластмаси. Повече от 1 милион морски създания умират всяка година поради изхвърлянето на пластмаси в океаните.

Пластмасовата торбичка се използва само за 12 минути средно, но отнема над 1000 години, за да се разложи напълно. От друга страна, на стъклото са необходими повече от един милион години, за да се разложи. Изхвърлянето на пластмаси и стъкло в депата за отпадъци може сериозно да отнеме място за депониране. И двата продукта (някои форми от пластмаса) могат да бъдат рециклирани и не трябва да се изхвърлят неправилно.

Три четвърти от отпадъците от строителството и разрушаването в Австралия свършват на сметища. Отпадъците от строителния сектор представляват повече от половината от отпадъците в австралийските депа.

Както виждате, неправилното изхвърляне на боклук може да има сериозно въздействие върху околната среда.

За да сте сигурни, че винаги ще се занимавате с екологично чисти отпадъци, ни повярвайте. Ние предлагаме под наем контейнери и също така предлагаме услуга за отстраняване на отпадъци до депото. Ние сме лицензирана компания и нашите служители са обучени да гарантират, че вашите отпадъци винаги се обработват правилно.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]