Това е задача, която може да свършите успешно и през зимния сезон

Не се отказвайте да почистите натрупаните боклуци на тавана, само защото е зима. Сега дори е идеалният момент, в който може да се погрижите за това помещение. Предполага се, че прекарвате повече време у дома, а подобно занимание ще се окаже отличен старт за новата година. Всяко изхвърляне на излишни вещи действа освобождаващо, а и ни отваря нови възможности.

Въпросът е как да организирате всичко, за да се случи безпроблемно и да не се претоварите прекалено. Използвайте следната стратегия:

  1. Списък със задачи

Качете се на тавана и опишете положението. Ако се налага, дори на лист, разбира се. Нека бъдат набелязани конкретни цели – непотребни предмети за изхвърляне, поставяне на рафтове, ако има нужда, подреждане на шкафове и т.н. Всичко зависи от актуалната ситуация при вас.

  1. Помощници

Ще ви трябват помощници, но не какви да е, а професионални. Складираните до днес вехтории, които предстои да махнете от тавана си, трябва да бъдат прибрани в контейнери за строителни отпадъци. Ще ви е нужна специализирана фирма, която ги отдава под наем. Консултирайте се с тях какви материали трябва да осигурите и дали те ще разполагат с тях, а вие просто ще изчакате да приключат с работата си.

След това екипът ще извърши и услугата извозване на строителните отпадъци до сметището, което е предназначено за това в града.

  1. Помагачи с желание

Съставете план и раздайте списъка със задачи на всички членове на семейството. Те трябва да се включат в акцията по почистване на тавана, защото той се ползва от целия дом и не може сами да се нагърбвате с такава отговорност. Дори и децата биха могли да ударят рамо, като ги пратите до магазина за парцали, чували за смет или препарати.

  1. Напръскайте срещу вредители

Точка, която може да пропуснете в суматохата. Събирането на стари вещи крие своите рискове – те не са свързани само с инциденти и пожари. Различните насекоми и вредители обичат да си живеят в тях, което може да се окаже неприятно за вас. Потърсете ветеринарна аптека и се информирайте с какво да третирате, така че да не е опасно за по-малките.

  1. Ремонт

Все пак, ако държите да имате функционален таван в идеално състояние, може да помислите и за по-сериозен ремонт. С него ще започнете, стига да прецените, че разполагате със средства за инвестиране. След това всичко ще е много по-лесно и ще се уреди бързо, защото ще заеме своето място и няма да изисква огромни усилия.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]