1. Вградете обратно в новата сграда

строителни отпадъци

Най-умният начин за рециклиране на строителни отпадъци е да се интегрират обратно в новата сграда или новата строителна площадка. При проекти за реконструкция стените не трябва непременно да бъдат разрушени. Те могат просто да бъдат преместени или преконфигурирани. Изрязването на дървен материал в конструкции с дървена рамка може да бъде полезно за блокиране на пожар или като дистанционни елементи.

2. Изграждане до стандартни размери

Строителните проекти могат да предложат възможност за използване на строителни материали, доставени при стандартни измервания. Колкото по-малко трябва да се адаптират или намалят, толкова по-малко загуби ще имате – да не говорим за спестеното време и усилия. Оформленията на рамкиране могат да бъдат планирани, като например се използват стандартните дължини на дървото. Стандартните размери също улесняват повторното използване на останалите материали.

3. Намерете местния център за рециклиране

Ключовата дума тук е местния. Ако отнема твърде много време, усилия и газ за транспортиране на строителните отпадъци, които имате за рециклиране, потърсете друго решение (като това да избягвайте да правите много отпадъци). Ако центърът за рециклиране е близо, разберете какво вземат и кога работят. След това добавете необходимите пътувания към общия си график на строителство и планиране, за да сведете до минимум общото въздействие.

4. Практикувайте деконструкция вместо разрушаване

В някои области съществуват организации, които премахват предмети за многократна употреба без щети,които могат да се ползват повторно в други проекти. Възможно е също да има данъчни предимства за клиента, който плаща за цялостния проект. Ако това не е възможно, алтернатива е продажбата на такива предмети по време на строителния проект. Радиаторите, решетките, тръбопроводите, уредите и фитингите в достатъчно добро състояние могат да се класират.

 

5. Изчислете спестяванията

В случай, че имате някакви съмнения относно рециклирането на строителни отпадъци, то не е само начин за подпомагане на планетата, но и възможност за по-висока рентабилност, по-добри цени за клиентите или и двете. Добрите инструменти за счетоводна отчетност в строителството ще ви помогнат да управлявате спестяванията, които ще бъдат направени чрез рециклиране.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]