Строителните отпадъци, изхвърлени в улични битови контейнери и обществени кофи за боклук, вероятно неведнъж са привличали вниманието на жителите, въпреки че за никого не е тайна, че недобросъвестни строители и майстори пренебрегват правилата за изхвърляне на боклука.

Още по-голямо възмущение предизвикват временните сметища, избрани от различни строители от близките строителни обекти. Попитайте всеки майстор по поддръжката къде изхвърлят строителните отпадъци и отговорът е мълчание.

Наистина ли е толкова трудно да се организира извозването на строителните отпадъци?

Оказва се, че за един невеж човек всичко не е толкова просто, поради това:

  • Имате нужда от камион с необходимата товароносимост и обем;
  • Задължително ви трябва багер, отново със същите изисквания;
  • Няколко помощни товарача, които ще помагат при пакетирането на боклука в пакети;
  • Трябва да си представим къде да занесем всичко това, дали ще ни пуснат на сметището, колко ще ни таксуват за изхвърляне и какво да обясним на КАТ, ако колата бъде спряна и изискват необходимите документи. .

Най-вероятно един обикновен гражданин няма цялото това оборудване, за разлика от специализираните фирми, като например Спасови Транс, която знае как да извърши извозването на строителни отпадъци евтино и ефективно.

Как протича процесът на товарене, опаковане, ако е необходимо и извозване на строителни или други едрогабаритни отпадъци, които изискват заравяне на депо. Процесът може да се раздели на етапи:

  • Като за начало е необходимо да се прецени общият обем на боклука и размерите на елементите на боклука, които са необосновано трудни за огъване-срязване-отчупване до необходимата дължина за транспортиране;
  • След това е необходимо да се определи възможността за използване на контейнери за опаковане (торби, бали, бункери и специални контейнери);
  • Разберете метода за товарене на боклук върху превозни средства – независимо дали е екип от хамали, багер или мини-кран – и натоварете боклука върху превозното средство;
  • Всичко това отива до най-близкото сметище или пункт за изхвърляне на отпадъци.

Това е познат на всички подход, като трябва да се отбележи, че е доста трудоемък и скъп, който се използва масово от строителни фирми и ремонтни екипи. Модерен подход към културата и организацията на работа, както и по-екологичен, е използването на предварително предвидени контейнери, кошчета и контейнери. Инсталирани на строителната (ремонтната) площадка, те позволяват организиране на поетапното събиране на боклука. Друг плюс на такава схема за събиране е възможността за сортиране на отпадъците в процеса на пускането им в контейнери, разделяне на метал, стъкло и пластмаса. Монтаж на контейнери с вместимост 4, 7, 8 куб.м., както и по-големи контейнери с вместимост от 10 куб.м.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]