Никой не обича да чисти и да изхвърля излишните предмети, които имаме, лежащи из къщата. Вместо да почистите и изхвърлите ненужните неща е по-лесно да ги хвърлите в близкия килер и да затворите вратата на бъркотията. Грешно, само защото не се вижда, не означава, че проблемът е решен. Тази статия ще засегне накратко четири ключови съображения, които трябва да направите при почистването на таванско помещение, за да сте сигурни, че всичко ще е подредено и чисто.

Мащаб

Първото нещо, което трябва да се има предвид, е размерът на проекта. На теория има два вида проекти за почистване; цялостно чистене и половин. Пълното почистване включва както премахване на домакински боклуци от тавана, така и почистване на празното помещение. По-често срещаният вариант е „половин чистене“, който включва или търкане около нещата, или реорганизация на предмети и рядко означава, че повече от торбата за боклук, пълна с боклуци, се отстранява от къщата. Преди да направите нещо друго, жизненоважно е да разберете мащаба на проекта. Това ви позволява да знаете как най-добре да разпределите времето си и да планирате чистенето.

Какво да съхранявате

За тези от вас, които се интересуват от почистване на допълнителни боклуци, лежащи около тавана, следващото нещо, което трябва да обмислите, е какви предмети да запазите. Това може да бъде предизвикателна или пряка задача, в зависимост от това дали сте минималист или трупач. Няма окончателен начин да разберете какво да запазите и какво да хвърлите, освен сравняването на степента на използване за всеки елемент. Въпреки че това би било най-ефективното решение, то не взема предвид сантименталната стойност, т.е. онзи диван, който баба ви даде. Като обикновено правило, всичко, което е заровено дълбоко в тавана или е напълно покрито с прах, трябва да бъде първото, което се хвърля. Ако е възможно, поставете това, което искате да държите на купчини извън таванското пространство, за да можете да продължите с почистването.

Почистване

Най-добрият начин да се справите с почистването на таванско помещение е като свалите всичко от тавана. Причината, поради която подът трябва да е празен, е така, че да имате достъп до оголените кости на стаята; има ли влага или плесен по земята? Дали тази могила от мравки е зараза или от остатъци от храна, която не се изхвърля? Започнете с парцал от прах, избърсан по первазите на прозорците, и всякакви облицовки. Прахът се утаява на пода за следващата стъпка. Най-добрият начин да получите безупречен под е да почистите и след това да навлажнете пода. Оставете пода да изсъхне добре, като отворите прозорци и пуснете вентилатори, за да циркулират малко въздух. Само след като всичко това е направено, трябва да изтриете рафтовете, масите и мебелите на тавана. Сега, когато мястото е чисто и празно (не забравяйте, че всички неща бяха изнесени от стаята, за да се направи почистването), можете да оцените оформлението на стаята. Повечето от вас вероятно не искат да променят настоящия дизайн и просто са искали да го изчистят малко. Въпреки това, тъй като мястото е празно, това ви позволява да имате възможност да регулирате оформлението, за да увеличите максимално въздушния поток и достъп.

Какво да правим с нежелани и неизползвани неща

Има няколко опции, които трябва да имате предвид, когато искате да извозите боклука и нежеланите предмети от почистването на тавана. Първият е да поръчате контейнер за отпадъци и да го напълните със счупените дивани и всички неизползвани предмети. Контейнерите са чудесни за работа с големи предмети, т.е.маси ​​и столове, и са удобни и могат да се предлагат на достъпна цена. Следващият вариант е да опитате да разтоварите всичко, което се счита за нежелано или надраснало до съседи или братовчеди. Това ви позволява да освободите малко свободно пространство, като същевременно имате възможност да посетите вашите спомени, съхранени в дома на друг човек. И накрая, винаги има възможност да организирате разпродажба с надеждата, че можете да се освободите от боклуците и да спечелите пари.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]