Преработката на строителни отпадъциСтроителните отпадъци не се считат за обемисти отпадъци. Следователно не може да бъдат оставен в зоните за боклук, където обитателите обикновено съхраняват стари мебели и предмети от домакинството. И още повече, че не можете да ги поставяте в кофите за боклук. Това вече е въпрос на здрав разум. Тъй като много строителни материали съдържат химически съединения, са запалими, в допълнение, много по-твърди, отколкото могат да причинят проблем при работата на машините за боклук. Затова бяха измислени отделни контейнери за строителни отпадъци.

Как да изберем контейнер

В зависимост от размера на ремонта можете да изберете размера – от 5,5 до 26 кубически метра. Нашата фирма Спасови Транс, които предлагат контейнери за събиране на отпадъци, ще ви кажат кой контейнер е най-подходящ. При някои клиентът плаща само за извозването на контейнера, в други допълнително за монтаж и обема боклук. Понякога контейнерът може да се съхранява у дома безплатно 2 дни, понякога десет. Но има много важен момент: За поставяне на контейнера е необходимо специално разрешение.

Как може да го получите?

Можете да прочетете повече за получаване на контейнер на уебсайта spasovitrans.com.

Но във всеки случай ще е необходимо да дойдат специалисти от фирмата за да се запознаят с  проекта на планирания ремонт и плана на възможното местоположение на контейнера. Фирмата ще помогне да се коригира това място. Защото ако контейнерът е разположен на тревна площ, пътно платно или тротоар, той не трябва да пречи на пешеходци, автомобили, обществен транспорт. Ако земята е частна, ще трябва да се споразумеете за поставянето на контейнера с неговия собственик.

В дворовете на жилищните сгради най-често контейнерът се поставя или на тротоара, или върху тревата. Ако в крайна сметка контейнерът бъде поставен на тротоара, ще бъде достатъчно да се вземе разрешение от общината, ако е на тревата – ще трябва да гарантирате с писмо, в което трябва да посочите, че зелената площ или цветна леха  няма да бъдат унищожени.

Ако строителството започне в личния  двор в близост до частна къща, тогава не са необходими разрешителни.

Бетонни и стоманобетонни конструкции, тухли, керемиди, керамика, отпадъци от гипс, цимент и вар. Пръста, която ще се изнася, остатъци от тръби, подови настилки, тапети и т.н., принадлежи към тази категория. Мнозина решават проблема като ги изхвърлят в обикновен кош за отпадъци. Но само специализирани фирми могат да ви освободят от такива отпадъци и да ги изхвърлят в специални контейнери. След като Ви бъде доставен строителен контейнер за отпадъци, не е необходимо да се ангажирате с натоварването му. При поръчката на контейнера за боклук, е необходимо да попитате за наемане на хора за товарене и почистване..

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]