Пластмасата с черен цвят получава цвета си от въглеродния пигмент и обикновено се използва в контейнери за храна като месо или тави за продукти и храна за вкъщи, както и за капаци за кафе за еднократна употреба, найлонови торбички и предмети от твърда пластмаса като DVD кутии. Въпреки че пластмасата е една от категориите неща, които сме насърчавани да рециклираме – когато не можем да я използваме повторно или да я използваме повторно – не всички черни пластмасови предмети могат да бъдат рециклирани.

Какво прави черната пластмаса различна?

Прозрачните, белите и светлите пластмаси са най-печеливши за рециклиращите, тъй като могат да бъдат рециклирани в различни пластмаси с различни цветове. Черната пластмаса – която може да се рециклира само в други черни пластмасови изделия – намалява стойността на партидата.

Част от черната пластмаса е направена от електронни отпадъци, които съдържат токсични материали – не е добре, ако рециклираната пластмаса се използва за направата на контейнери за храна.

Машините за оптично сортиране не виждат черни предмети, което създава повече работа и разходи за рециклиращия, тъй като черните пластмасови предмети трябва да се сортират ръчно.

Можете ли да го поставите в кошчето за рециклиране?

НЕ поставяйте черни пластмаси в кошчето за рециклиране край бордюра, освен ако нямате ясни указания, че се приемат. Ако не можете да използвате повторно или преназначите тези елементи, изхвърлете ги в кошчето.

Опитайте се да избягвате да купувате артикули, опаковани в черна пластмаса.

Какво ще кажете за черните найлонови торбички и фолио?

Включете черни найлонови торбички, пластмасово фолио и пластмасова обвивка в рециклирането на найлонови торбички, които оставяте в участващите супермаркети и други места. Тъй като найлоновите торбички и фолио могат да блокират машините за сортиране , те обикновено не се сортират машинно, така че цветът не е проблем. (Това е и причината чантите да не отиват в кошчето ви до бордюра.)

Винаги спазвайте правилата за рециклиране. Програмите за рециклиране варират според местоположението.

Ако имате въпроси относно местните правила за рециклиране, консултирайте се с местния доставчик на управление на отпадъците, града или където и да вземете рециклирането.

Ако не сте сигурни дали даден артикул може да бъде рециклиран, не го изхвърляйте в кошчето за рециклиране.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]