Ние от SpasoviTrans обикновено можем да рециклираме 98% от строителните отпадъци. За съжаление не е общоизвестно, че по-голямата част от строителните материали могат да бъдат рециклирани. По време на всяко голямо разрушаване, реконструкция или нов строителен проект неизбежно се генерират големи количества отпадъци. Въпреки това, почти всичко – от опаковки до големи парчета цимент, може да бъде рециклирано и върнато обратно в икономиката в безброй различни форми, много от които са доста изненадващи! Зеленото движение придобива информираност и подкрепа през последните петдесет години и в резултат на това ние постоянно намираме нови начини да рециклираме почти всичко! Но как точно се използва целия този боклук? Измислихме интересен списък на възстановими строителни материали и как те се използват.

Бетон:

Малки фрагменти от бетон се смилат или смачкват за най-различни цели. Полага се слой от рециклиран бетон, преди асфалтът да се разстила, когато се правят нови пътища. Често преправените или подобрени пътни платна са направени до голяма степен от оригиналния бетонен път, който заместват. Когато се смила много фино, може да се използва като сух пълнител за нов бетон. По-големи парчета бетон се използват като рипрап, високоефективен метод за предотвратяване на ерозия по водните пътища.

Асфалт:

Най-честата употреба на стари асфалтови пътища и керемиди е новият асфалт. Това е известно като Мелиорирана асфалтова настилка (RAP). Рециклираният асфалт може да се използва за направа на асфалт с топла смес, което позволява смесването му при много по-ниски температури, което води до намалени емисии на въглерод и използване на енергия.

Стъкло:

Знаете ли, че стъклото може да се рециклира на 100% и може да се рециклира безкрайно, без да се нарушава качеството или чистотата? Готовото за пещ стъкло за скрап е известно като „стъкло“ и се използва за направата на ново стъкло за различни промишлени и потребителски цели. Освен това скрап стъклото се използва за направата на фибростъкло, което има неограничени възможности за използване само по себе си.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]