Рециклирането се превърна в неразделна част на развитите страни и печеливш бизнес.

Отпадъчният алуминий се обработва по няколко начина, а именно:

  • Сортиране. Калаят се отделя от чуждите частици, измива се, нарязва се и се освобождава с помощта на магнит от други железни примеси. Получените рециклируеми материали се пресоват и опаковат в брикети за по -нататъшна обработка.
  • Линия за сортиране и смилане. Процесът се контролира с помощта на специални машини. Резултатът е алуминиев прах с ниско съдържание на примеси.
  • Пиролизата е метод за нагряване на сортирани и нарязани рециклируеми материали до температура над точката на топене на алуминия. Всички органични примеси и бои се изгарят, а на изхода излиза рециклируема, чиста сплав.

Ползите от рециклирането на алуминий

Алуминият се характеризира с това, че не корозира. Този метал е лек и пластмасов, което означава, че разходите за събирането, съхранението и транспортирането му са намалени.

Как да започнем бизнес за рециклиране на алуминиеви кутии?

За да започнете бизнес с алуминиеви кутийки: от събиране до собствено производство. Всичко зависи от първоначалната инвестиция. Първото и най-бюджетно направление е откриването на собствен пункт за събиране на алуминиеви кутийки.

Ако бюджетът позволява, тогава можете да изберете да рециклирате. На място се сортират, измиват, сушат, натрошават, пресоват и опаковат. Разширяването на преработвателната база ще позволи топене на алуминий и производство.

Стартирането на собствено производство на алуминиеви консервени кутии ще изисква значителни инвестиции. Независимо от това, рентабилността покрива не само разходите, но и ви позволява да получите стабилна печалба.

aluminii-gori

Какво се прави от рециклиран алуминий?

Алуминият е уникален с това, че практически не отслабва по време на рециклирането. Разбира се, това зависи от метода на обработка. Колкото по-съвършен е методът, толкова по-малко загуби. От една използвана тенекия можете да направите друга, същата, но нова. Значителен процент от ламарините на рафтовете на магазините е резултат от подобно рециклиране на алуминий. В същото време получаването на вторична сплав изисква само 5% от енергията, която се изразходва за получаване на първична сплав.

Най-очевидният начин да използвате алуминий от кутии е да направите нови кутии. Вторичният продукт се използва при производството на мебели за производство на фитинги и други алуминиеви изделия.

Суровините са търсени и в производството на строителни материали, в самолетната, корабната и автомобилната индустрия. Средно една кола съдържа 120 кг алуминиеви части. Рециклираните суровини от сплави са подходящи за създаване на композитни облицовъчни панели, както и закрепвания за тях.

Вторичният алуминий се използва като примес при производството на стомана. Тази добавка помага за намаляване процента на кислород, което подобрява производителността на продукта. В бъдеще материалът се използва за производството на отоплителни радиатори и други.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]