Независимо дали това са празниците или голямо събитие, което генерира могили върху могили отпадъци, има различни съвети, които трябва да имате предвид, за да управлявате по-добре отпадъците. Направете услуга на себе си, съседите и околната среда и проучете начини за намаляване на отпадъците. Ето няколко съвета за ваше внимание.

Използвайте материали за многократна употреба

Някои хора са просто здраво свързани, за да изградят стена от подаръци под елхата. Ако случаят е такъв при вас, помислете дали да не използвате материали за многократна употреба в усилията си.

Стъклените буркани и формичките за бисквитки съдържат различни предмети и могат да се използват вместо традиционна кутия или торбичка за подаръци. И контейнерът може да се използва повторно дълго след като подаръкът ви изчезне.

  • Вземете стара кутия и я украсете, вместо да купувате нова.
  • Използвайте стара тъкан като опаковъчен материал
  • Огледайте се – има голяма вероятност всички опаковъчни материали, от които се нуждаете, да са вече във вашия дом.

Съвети за боклук

Компаниите за извозване на боклук често трябва да правят специални договорености по празниците. Не забравяйте, че ако вашата общност има програма за рециклиране, има промяна, която натовареният празничен сезон може да повлияе на начина на събиране на рециклирането. Вместо да взимате рециклируеми и боклук, за да се ограничите както обикновено, свържете се с вашата компания за отпадъци и се уверете, че дните за обслужване не са променени. Освен това, ако сте планирали премахването на вашата коледна елха, уверете се, че тя не съдържа орнаменти. Съседите ви ще оценят чистия бордюр, без блясък и остатъците от вашите тържества.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]