Поддържането на вашата строителна площадка чиста не се прави само за естетика, но и за безопасността на вашите работници. Известно също като домакинство, премахването на отпадъците и остатъците от работната площадка е полезно не само за вашия екип, но и се изисква от службата по безопасност на труда и здравеопазването, или OHSA.

Като оформящи подизпълнители, ние в Спасови Транс разбираме колко важно е почистването на работната площадка за избягване на наранявания и опасности от пожар. Ето как правилно да поддържате строителния обект.

Разделяйте отпадъците

Различните материали трябва да се изхвърлят по различни начини. Обърнете внимание на изискванията за рециклиране в района, в който работите, и отделете отпадъците си съответно в различни купчини. Строителните компании обикновено са задължени да рециклират материали като дърво, метал и понякога бетон, улеснявайки работата за себе си, като вече ги имат организирани в различни купчини. Също така трябва да съхранявате използваеми материали в отделна купчина, така че да не ги изхвърлите случайно и следователно да не загубите пари.

Назначавай почистващи задачи всеки ден

Уверете се, че работниците получават конкретни задачи за почистване всеки ден. Отделни задачи като изхвърляне на отпадъци, изхвърляне на запалими или токсични материали и организиране на работната площадка в края на деня. Задачите са много по-склонни да се свършат, ако са определени за извършване от конкретни хора, отколкото ако са дадени към целият екип.

ВИНАГИ ПАЗЕТЕ РАБОТНАТА ПЛОЩАДКА ЧИСТА

Работните зони и пешеходните пътеки на работната площадка винаги трябва да се пазят от опасности като електрически шнурове и отломки, както и изпъкнали гвоздеи и открити проводници. Намаляването на тези опасности не само предпазва работниците, но и ви помага да избегнете неуспехи при завършването на задачата навреме.

ДРЪЖТЕ КОШОВЕТЕ И КОНТЕЙНЕРИТЕ НАСТРАНА

Съхранявайте кошчетата и контейнерите на едно място и на по-далеч от работещия екип

Съхранявайте кошчетата в изобилие и инвестирайте в контейнер за отпадъци или два за вашия строителен обект. Кошовете ще Ви помогнат да съберете малките отпадъци, които не принадлежат на никоя конкретна купчина, докато в контейнерите можете да държите по-големите нерециклируеми материали. Наличието на контейнери на строителната площадка още от самото начало, вместо просто да ги докарате в края на почистването на работната площадка, ще направи много по-лесно поддържането на нещата в подреден вид по целия път на работа.

Направете окончателно почистване

След като завършите проекта си, извършете окончателно почистване. Наберете помощта на целия екипаж, за да сте сигурни, че работната площадка е оставена в перфектно чисто състояние. Окончателното почистване трябва да включва почистване, изтриване, измиване на всякакви плотове или повърхности, почистване на прозорци и премахване на всякакви защитни пластмаси или стикери от подови настилки и стъкло. Този вид почистване на работното място има за цел да направи добро впечатление на клиента.

Предприемането на тези стъпки ще спомогне за създаването на много по-безопасна и по-продуктивна работна среда за всички участници. Кой може да каже не на това? Ако търсите чист и професионален подизпълнител в София и околностите, обадете се на Спасови Транс . Можете също да се свържете с нас по всяко време чрез нашата форма за контакт на сайта ни Спасови Транс или на телефон: 0887 601 567

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]