Вашият килер е неуправляема бъркотия? Освободете се от ненужните вещи за да получите повече място.

Как решавате какво да запазите и с какво да се разделяте?

Ето едно просто ръководство:

1. Това е твърде голямо или твърде малко. Извадете го от гардероба си и го дарете, за да може човек, който се вписва в него, да го носи. Дори ако се опитвате да загубите или да спечелите няколко килограма, не си струва да го пазите. Живейте  „сега“ и след като стигнете до целта си, винаги можете да се възнаграждавате, като заукепите няколко нови екипи, за да се побере  новата ви фигура.

2. Не ти харесва.  Освободете се от него

3. Това е оцветено. Ако наистина харесвате дрехата, но не можете да я носите, защото е оцветена, ако не успеете да премахнете и да изперете тази петна я занесете на химическо чистене. Ако те не могат да премахнат петната и няма друг начин да скриете това, разделите се с тази дреха.

4. Разкъсан подгъв

Трябва да го поправите сами, да го поправи някой друг или да се отървете от него, ако цената на ремонта не си заслужава. Направете един от тези избори днес, вместо да позволите на този повреден артикул да заемат ценно място в гардероба ви.

5. Облекло, което е обличано веднъж

Ако имате сватбена рокля, рокля за бала, смокинг или друго облекло – веднъж облечени в дрешника си, вие имате сантиментално, емоционално решение за да го премахнете. Ако не можете да понесете да се разделите с тези неща, защото те ви връщат към щастливи спомени, тогава може би ще трябва да ги пазите. Ако обаче имате фотографии на себе си в износване, което е достатъчно добро за вас, помислете за раздялата с тях, така че някой друг да може да си създаде собствени добри спомени в това облекло. От друга страна, ако те ви връщат към лоши спомени, по всякакъв начин се отървете от тях.

6. Дрехи за специален случай

Ако имате облекло, което ще носите само ако планирате да присъствате на специален повод, като сватба или кръщение, запазете го. Но само ако

а) ви харесва,
б) тя се вписва,
в) е в добро състояние.

7. Може да се върне на мода

Това е лоша причина да запазите дреха. Това може да отнеме години, преди дрехите да се върнат по мода. Какво ще стане, ако някой ден се върне на мода? Вероятно ще можете да го намерите в някой магазин втора употреба.
Нямате нищо, което да съответства на дадена дреха

Може би имате риза, която обичате, но не може да изглежда добре, без подходящия панталони,  или обратното. Не забравяйте, че неутралните цветове като черно, кафяво, бежово и сиво вървят добре с повечето други цветове. Можете дори да искате да донесете парчето, което имате в магазина с вас и да имате търговски чиновник да ви помогне да намерите добър мач. Изпробвайте мола, за да можете да получите съдействие от няколко различни магазина, преди да направите своя избор. Ще бъдете развълнувани, че най-накрая можете да носите тази риза, която седи в гардероба ви!

9. Никога не го носите просто защото имате твърде много

Ако вашият килер е пълен с дрехи, които никога не носите просто поради големия обем, може да помислите за поставянето на някои от тези дрехи в склад, така че вашият килер да не се чувства толкова пълен и странен. Едно нещо, което определено не трябва да правите, е да пазарувате нови дрехи. Не добавяйте нищо друго.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]