Ако не знаете къде да изхвърлите строителни отпадъци, има два начина да го направите.

Свържете се с домоуправител на жилището или офиса. Той ще съдейства за сключване на договор с фирма, извършваща такава дейност. Остава само да съгласувате времето за пристигане на товарачите и автомобила, да подготвите строителните отпадъци, като ги опаковате в чували, кутии и ги подредите на снопове.

Самостоятелно договаряне с изпълнителя – юридическо лице, извършващо лицензирана дейност по извозване на строителни отпадъци.

Колко струва такава услуга?

Изчислението се основава на кубически метри или на тон товар . Крайната цена може да бъде повлияна от:

  • използване за товаренето на специално оборудване (товарачи, трактори, манипулатори, кран);
  • отдалеченост на обекта от мястото на обработка;
  • размери на товара (когато е обемист).

Как да спестите пари, ако не знаете къде да изнесете строителни отпадъци

Счупените тухли, старите водопроводи, използваните блокове, врати, прозорци и други строителни материали (включително техните останки) могат да бъдат препродадени на символична цена или подарени безплатно. Те често се използват за изграждане на вили. Оказва се двойна полза: чистота в апартамента след ремонт и малка печалба.

Този метод обаче има един значителен недостатък: можете да продавате използвани строителни материали за неопределено време. Не всеки ще чака купувача, държейки купища ненужни боклуци в къщата, които пречат и са източник на мръсотия.

Как да определим количеството боклук, което трябва да се изхвърли, за да се извърши изчислението?

За да бъде извозването по-евтино и да се побере в един камион за боклук, е необходимо точно да се изчисли тонажа или кубическите метри. Трудно е да направите това без известен опит, затова се консултирайте с представител на фирмата, който ще оцени мащаба на износа и ще избере транспорта, който е подходящ за вас по отношение на капацитета и товароподемността.

Важно! При тежък боклук (тухли и бетон, пръст) контейнерът се натоварва наполовина.

Фирмитете, занимаващи се с извозване и обезвреждане на твърди отпадъци и строителни материали, предлагат на клиентите различни форми на взаимодействие.

Заявка по телефона (или през сайта) за заявка за камион и товарачи (при необходимост). В определеното време работниците идват и сами изнасят от апартамента, товарят го в камион и го отвеждат до депото.

Монтаж на контейнер до входа на клиента, който ще стои до напълването му (или приключване на ремонтно- довършителните работи). Когато се напълни, фирмата ще вземе контейнера за изхвърляне. Ако ремонтът още не е приключил, пак ще донесат празния контейнер.

Кой вариант е по-удобен и по-изгоден – решете сами въз основа на плана за ремонт, продължителността на ремонта и естеството на изхвърляните отпадъци.

След като решите къде можете да изнесете строителните си отпадъци, разберете как да ги подготвите за събиране и изхвърляне. Някои фирми може да откажат услуга, ако клиентът не е опаковал отпадъците. За това се използват:

  • платнени торби за многократна употреба, които могат да се пълнят многократно;
  • кутии от здрав картон (за леки довършителни материали с малки размери);
  • подсилени полипропиленови торби за многократна употреба за счупени тухли и други.

По-добре е хамали да вземат опакованите строителни отпадъци директно от вашия апартамент.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]