Планирате ли голямо почистване на двора преди пристигането на лятото, за да можете да покажете градината си? Пролетното почистване на двора може да бъде огромна задача. Наемането на контейнер за боклук е добър начин да подготвите двора си за лятото. Прочетете нашите съвети за почистване на зелени отпадъци тук.

Лятото е на път

Пролетното почистване на градината не се отнася само до естетическата привлекателност на вашия имот. Мъртвите растения, стъбла и листа, които затрупват леглата ви, могат да бъдат нездравословни. Те могат да съдържат спори на болести и гъбички, които могат да причинят последващи проблеми. Мъртвият материал може също да скрие плевели, които стават все по-силни и по-силни с напредването на сезона и в крайна сметка биха могли да удушат или задушат любимите ви растения.

След като температурите надхвърлят петдесет градуса, е чудесно време да влезете в този двор и да започнете да почиствате зимната бъркотия. Причината да изчакате да се затопли е, че някои помощници в градината, като пчелите, може все още да спят зимен сън и вие може по невнимание да унищожите местообитанието им. Друга причина да изчакате е, че почвата ви може да е влажна и ходенето по нея ще доведе до уплътняване, което ще затрудни бъдещия растеж поради липса на аерация.

По това време на годината се извършва подрязване на храсти и дървета, за да се засили бъдещият им растеж. Това е задача, която генерира и много отпадъци. Когато погледнете основите на пролетното градинарство, ще разберете, че това е голяма, но приятна работа, която генерира големи маси зелени отпадъци:

  • Подрязване на вашите храсти и дървета, за да предизвикате нов растеж
  • Премахване на зимния мулч, който сте поставили през есента
  • Премахване на мъртвия растеж от вашите многогодишни растения
  • Изчеткване на задните листа, които могат да задушат вашите малки растения
  • Изваждане на мъртви едногодишни
  • Почистване на вашите зеленчукови лехи и презасаждане за сезона
  • Изскубване на плевели, преди да се закрепят в лехите или моравата ви
  • Кантиране на легла
  • Поддържане на градината, която създадохте през пролетта

Пролетта е натоварено време от годината за градинарите, но е важно да продължите да работите в градината през лятото. Големият пролетен ремонт може да бъде напълно пропилян, ако не го направите.

В зависимост от вида на моравата, която имате, тя ще трябва да се коси всяка седмица. Не можете да позволите на тревата да стане твърде дълга, защото може да повредите корените, когато в крайна сметка я косите. В някои райони, където има много пролетни валежи, може да се наложи да косите толкова често, колкото на всеки четири до пет дни, създавайки постоянен запас от зелени отпадъци.

Плевелите трябва да се издърпват поне веднъж седмично, което допринася за натрупването на отпадъци в ландшафта. В зависимост от размера на вашия двор може да се наложи да наемете контейнер за боклук. Много градове няма да събират отпадъци от двора с редовно събиране на боклука, така че трябва да направите план за увеличените зелени отпадъци, които ще имате от пролетта до лятото.

Наемете контейнер за боклук, за да улесните процеса

Може би си мислите, че зелените отпадъци, които генерирате от този проект, ще напълнят няколко торби за боклук, но ще бъдете шокирани от масата, когато приключите. В идеалния случай трябва да наемете контейнер за боклук за почистването. Предлагат се различни размери в зависимост от размера и състоянието на вашия двор. Ако вашият двор е малък и в сравнително подредено състояние след зимата, бихте могли да помислите да разделите разходите за контейнер за боклук със съседа си.

Свържете се с фирма за отдаване под наем на контейнери за боклук, като например Спасови Транс , и говорете с консултант, който ще предложи експертни съвети за това от какво се нуждаете, за да свършите работата по изхвърляне на градински отпадъци ефективно. Нека нашите контейнери за боклук бъдат вашето тайно оръжие за почистване на двора!

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]