Скъсяването на навеса се нарича разрушаване. Ако планирате да задържите някой от строителните материали, от които е изработена бараката, разрушете навеса  на няколко стъпки. Навесът е построен от земята нагоре и откъснат от покрива. Някои навеси са свободно стоящи, а други имат фиксирани основи като циментови подове или подови настилки. Използвайте материалите за други строителни проекти или ги откажете.

Стъпка 1

Премахнете всичко отвътре или отвън, което искате да запазите.

Стъпка 2

Изключете всички водопроводи, газови и електрически захранващи линии към бараката. Това ще гарантира, че няма изтичане на течове и няма да настъпи електрически удар, докато се скъса навеса. Ако не сте сигурни как да направите това, наемете водопроводчик, газова компания или електротехник, за да вършите работата.

Стъпка 3

Поставете чифт работни ръкавици, предпазни очила, риза с дълъг ръкав, дънкови джинси и ботуши за трудни обувки.

Стъпка 4

Сложете голям контейнер за боклук на шест метра от бараката.

Стъпка 5

Поставете стълба и я наклонете срещу покрива на бараката. Изкачете се нагоре по покрива с чук.

Стъпка 6

Издърпайте покривните материали, хванете материала с ръцете си и след това хвърлете покрива надолу. Покривът може да бъде направен от асфалт или дървен покрив. Възможно е да има няколко пласта изолационен материал. Издърпайте ги на всички, докато стигнете до под-покрива.

Стъпка 7

Спуснете закачалка надолу в пукнатината между две от дъските на подпората. Ако е необходимо, вкарайте го с чука и издърпайте щифта към тялото си в посока надолу, докато ръбът на една от дъските се повдигне. Този процес вдига гвоздеите от и под дъските. Отстранете всички под-покривни дъски по този начин и ги хвърлете в контейнера за отпадъци.

Стъпка 8

Издърпайте цялата изолация отвън. Разбийте тавана на навеса на пода на бара. Таванът обикновено е прикрепен към гипсокартонни винтове, така че удряйте твърдо или натискайте надолу с чука.

Стъпка 9

Вземи стълбата, закрепена към стената на бараката, и издърпайте от скобите, които държат покривното покритие, до върховете на стените на бараката с щифта и чукчето.

Стъпка 10

Издърпайте всички декоративни елементи около вратите, прозорците и стените от бара с щифта и чука.

Стъпка 11

Отстранете всички капаци на електрически контакт и превключватели на светлината от вътрешната и външната стена на бараката с отвертка. Премахнете всички светлинни устройства и хардуер. Отстранете вратите, като развиете пантите от корпусите на вратите. Хвърли всичко в контейнера, което не искаш да задържиш.

Стъпка 12

Разчистете всички прозорци от бараката, като използвате пръта. Пъхнете ги в контейнера, ако няма да ги пазите. Внимавайте да не счупите стъклото.

Стъпка 13

Ако стените са направени от тухли или блокчета, използвайте чукчета, за да ги почукате отгоре надолу. Издърпайте покритията на вътрешната стена надолу с щифта и чука. Това може да бъде сухото строителство или шперплат. Хвърли всичко в  контейнера за отпадъци.

Стъпка 14

Издърпайте изолацията от стените и изрежете електрическите проводници и водопроводните тръби. Използвайте резачка, ако проводниците минават през метални тръби. Използвайте механизма, за да прорязвате водопровода, ако тръбите са метални. Въртящият се трион също може да ускори този процес. Използвайте чифт резачки за рязане на жици, за да скъсате жиците.

Стъпка 15

Издърпайте скобите от ъглите, които държат рамките заедно, като използвате чукчето. Завържете въжето до върховете на рамката и издърпайте стените надолу от основата на бараката.

Стъпка 16

Изкормвайте подовата настилка с щифта и чукчето. Извадете подовите греди от скобите, които ги държат към основата. Изрежете всички електрически кабели и водопроводни инсталации.

Стъпка 17

Разчупете подовете в части с управляеми размери с винтовер, ако подът е направен от бетон. Това е бавен процес. Изкарайте целия бетон в контейнера за отпадъци. Издърпайте всички водопроводни канали и тръби.

Стъпка 18

Изравнете почвата, където навесът е стоял с лопата и градинска рейка.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]