Какво причинява вреда на покривите през зимата?

Натрупването на лед и сняг е най-големият виновник за повредата на покрива. Докато се натрупва, тежестта създава натиск върху различни части на вашия покрив. Когато това налягане стане твърде голямо, части от покрива ви могат да се срутят. Този проблем се влошава, когато сняг се натрупва по ръба на покрива и образува язовир. Когато това се случи, сняг се натрупва на определени места на покрива. Повишеното налягане може да доведе до пукнатини, течове и в крайна сметка да се срути.

Другата водеща причина за повреда на покрива е покачването и спадането на температурите през зимата. Водата, която се просмуква в малки пукнатини и след това замръзва и се разширява, може да причини сериозни пукнатини на покрива. Тези щети могат да се случат дори без значителни снеговалежи.

Как може да предотвратят щети на покрива

Преди да настъпи зимата, отделете време за почистване на вашите улуци и водосточни тръби. Блокираните улуци може да доведът до повреда, след като замръзне, затова вземете превантивни мерки, преди да настъпи студът. Нагревателните рогозки и кабели могат да предотвратят замръзването на покрива ви при падане на температурите. Инсталирайте ги по стаята си, за да сведете до минимум възможността от пукнатини, течове и срутване. Също така е добра идея професионалист да инспектира покрива ви, за да се подготви за зимата. Ако има липсващи херпес зостер или слаби места, можете да ги ремонтирате, преди да настъпи повреда.

 

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]