Как да почистим след ремонт ?

За съжаление, не всички строители и работници ще се погрижат за почистването след реновирането на собствеността ви , след прекарването на месеци в създаване на купчини от строителни отпадъци и материали от ремонт и прах във вашия дом.

Ако сте затънали в гигантска бъркотия след ремонт и нямате идея откъде да започнете, попаднали сте на правилното място. Следвайте тези лесни съвети, за да придадете на наскоро реновираното си пространство изгледа, който винаги сте си представяли.

Как да почистим след ремонт

Важно е строителният прах да се сведе до минимум, когато става въпрос за кухня, баня или друг вид проект за реконструкция. Прахът от ремонта и строителството ще се натрупа с времето и в идеалния случай трябва да се почиства ежедневно. Ако обаче не може да се грижите ежедневно за него , пак можете да се справите доста лесно, стига да разполагате с подходящите инструменти и знания.

Ще се заемем с начина на почистване след ремонта, от извозването на отпадъците от обекта до това как да почистим строителния прах.

Премахнете и изхвърлете строителните отпадъци

Първата и най-важна част от почистването след ремонт е премахването и изхвърлянето на всички остатъци от строителни и реконструиращи материали , отломки и боклуци. Това може да включва всичко – от големи купчини скрап, плотове, бетон, счупени инструменти, хардуер и други различни отпадъци.

Много хора наемат контейнери за отпадъци за тази първа стъпка. Наемът на контейнер за отпадъци обаче може да бъде труден и да изисква много упорита работа, с която ще трябва да се справите сами. Често вашият град или окръг може да има изисквания и да е необходимо разрешение за поставяне на контейнер за смет в имота ви и може да не е винаги на удобно място за лесно справяне с вашия проект. Но има по-лесен начин.

Най-добрият начин да преминете през първата стъпка от почистването след ремонт е да наемете професионална и достъпна услуга, която да се погрижи за премахването, изтеглянето и изхвърлянето на отпадъците вместо вас.

След като всички отпадъци и отломки от ремонта са премахнати, следващата стъпка е да се почисти целият останал строителен прах. Защото повярвайте ни, ще има много. И вероятно в областите,  на които най-малко бихте очаквали.

След като всички строителни отпадъци, боклуци  и ненужни материали бъдат премахнати и извозени, вие сте готови да започнете с почистването .

Как да почистим праха след ремонт

Строителният прах е невероятно фин и има тенденция да полепва навсякъде. Независимо дали става въпрос за прах от плочки, дърво, гипсокартон, бетон или тухла, всяко преустройство на дома ви ще вдигне във въздуха тон супер фини частици, които ще се утаят из целия ви дом, дори в най-дълбоките и тъмни ъгли.

Тъй като строителният прах е опасен за дихателната ви система, не забравяйте да го почистите правилно .

😷 ПРО СЪВЕТ: Вдишването на строителен прах може да бъде опасно за очите, гърлото и белите дробове. Винаги трябва да носите маска и очила, докато почиствате строителния прах.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]