Почистете мазето в началото на годинатаМазата е част от жилището, което най-рядко почистваме. Почистването на това помещение се  отлага постоянно във времето, защото знаем, че това ще ни струва много време и усилия.

За да поддържаме  ред и чистота в мазето е важно, не само да бъде подредено, но ако е  занемарено се превръща в идеална среда за гризачи, насекоми и дори влечуги.

Какво трябва да направим, за да се справим с почистването бързо, качествено и с минимум усилия.

  1. План за действие

За някого това може да е смешно – да почиствате по план, но когато едно основно почистване е дълго отлагано, работата ще отнеме доста време. Ако искате да действате максимално ефективно и по възможност да приключите за един ден, вместо за три е важно да планирате от къде да започнете, как ще процедирате и най-вече да разпределите задълженията, ако участва и друг, така че всеки да действа в определен сектор от помещението.

  1. Изнесете складираните битови уреди и стари мебели

Почти във всяко мазе има стари мебели и битови уреди, които сме заменили с нови, модерни и най-вече – работещи. Имаме странната способност да се привързваме към вещите си и дори, когато никога вече няма да ги използваме.

Ако няма на кого да ги подарите, наемете лицензирана фирма, която да извози електрическите уреди, ако е възможно да бъдат поправени и подарени на някой, който се нуждае от тях. Не изнасяйте масивни вещи до контейнера за отпадъци пред блока, защото може да се сдобиете със солена глоба!

  1. Старите вестници, списания и книги

Сред вещите, които трупаме по мазетата са купищата хартия, под формата на книги и стари вестници и списания. Едва ли е нужно да ви казваме, че служат за храна на гризачите, по-добре ги дарете на някоя библиотека. Вестниците и списанията не бива да бъдат складирани на тавани и в мазетата, защото при евентуален пожар, ще поддържат огъня по-дълго, отколкото ви се иска. Предайте ги за вторични суровини или просто ги изгорете.

  1. Започнете да подреждате

След като сте премахнали обемистите вехтории, които са заемали повече от половината площ в мазето, време е да въдворите ред сред останалите вещи, които са останали. Сортирайте предметите по вид и приложение – това ще ви помогне да намирате по-лесно това, което търсите. За да съхраните по-добре останалите вещи, ги приберете в здрави дървени или пластмасови кутии. Надписвайте ги, за да знаете какво съдържат, когато търсите нещо.

Почистването на мазетата е трудна и неприятна задача, а освен това изисква да имате доста свободно време. Ако не разполагате с такова, не се чудете повече, решете този проблем като потърсите фирма за почистване. Нейните служители ще дойдат в удобно за Вас време и ще почистят най-неприятните за чистене места. Вие ще платите за услугата, но имайте предвид, че цените на почистващите фирми не са твърде високи, и са по силите на всеки.

 

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]