Тези съвети ще ви покажат как да прочистите гаража си като професионалист.

1. Изчистете всичко

Преди да се потопите в почистване, първо трябва да извадите всичко от гаража.

Идеята е да изпразните вашето гаражно пространство, за да можете да видите какво имате и да се подготвите за почистване и организиране.

За да улесните задачата, потърсете помощ от членове на семейството или приятели. Определете един или двама души в част от гаража. Разделяйки работата, работата ще бъде по-бърза и по-ефективна за всички.

2. Сортирайте бъркотията

След като гаражът бъде изпразнен, е време да сортирате всички предмети и натрупаните боклуци навън. От опит се знае, че най-добрия метод е да разделите нещата си на четири пилоти: дарение, продаване, хвърляне и запазване.

За да оправите бъркотията бързо, възлагайте на някого незабавно да вземе купчината дарение на вашата благотворителна организация, а другата, за да направи извозване  до сметището. По този начин не държите излишните неща в ъгъла на гаража за следващите три месеца, докато не стигнете до него.

След тази стъпка, останалите неща, които сте оставили, са нещата, които искате да запазите.

Организирайте купчината от предмети в тази категория

Например, може да имате части от спортно оборудване, инструменти за грижа за тревата, аксесоари за градинарство, плажни играчки и др.

Като поставяте заедно елементи, ще бъде по-лесно да организирате вашето пространство, когато сте готови да върнете всичко.

3. Избършете, почистете и маркучите в гаража

С премахването на излишното от гаража и сортирането на елементите, е време да  започнете да избършете плоските повърхности – стелажи, прозорци и стени с влажен парцал. Ако имате гипсокартон, можете да използвате метла, за да почистите излишната мръсотия, прах или паяжини.

Обърнете внимание на ъглите и други трудно достъпни места. Вие ще искате пространството да бъде добре пометено, преди да го измиете с маркуча.

След като сте почистили района, свържете градинския си маркуч и измийте всякакво допълнително замърсяване. Ако имате покрит под, не се колебайте да добавите чиста вода и подсушете.

4. Проверете системата на гаражната врата

Поддържате системата на гаражната врата. Вижте дали е добре омаслена и работи правилно.

Проверете дали отворът на вратата работи правилно, и че ролките са на мястото си.

Използвайте парцал, за да избършете сензорите на вратата и се уверете, че и двата сензора са подравнени.

Провеждайте визуална проверка на движещите се части за ръжда или повреда.

Ако има повредени, износени или счупени части, консултирайте се с професионалисти за гаражни врати. Някои елементи на системата на вратите могат да бъдат опасни за ремонта, така че не се опитвайте да ги направите сами.

5. Подредете всичко, което искате да запазите

С почистването на гаража сега можете да се съсредоточите върху организирането и подреждането. Надяваме се, с елементите, групирани по категории, тази част не трябва да бъде твърде трудна.

Ако все още нямате организация, помислете за инвестиране в някои основни рафтове и контейнери.

Отделете време, за да планирате оформлението. Помислете какви неща използвате най-много и ги поставете в лесно достъпна област. Специализираните части на гаража за специфични видове оборудване, така че винаги знаете къде да намерите това, което търсите.

6. Не забравяйте външния вид

Не забравяйте да подредите естетически гаража. Използвайте метла, за да премахнете всякакви паяжини в стрехите и измийте мръсотията, която току-що сте направили.

Избършете гаражната врата със сапунена гъба и използвайте маркуч или миене под налягане, за да отстраните замърсената части. Резултатът ще бъде красив гараж отвътре и отвън.

Гаражът може да е обезкуражаващ проект за почистване, но с малко внимателно планиране и малко усилие, можете да превърнете вашия гараж в завидно пространство – а може би дори да паркирате колата си в него.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]