Терминът „Бобкат“ се появил благодарение на американската компания Bobcat, която е специализирана в производството на оборудване за селското стопанство и строителството.

Това име за първи път е дадено на един от товарачите, които дебютират на американския пазар през 1962 г. Миниатюрната машина веднага печели голяма популярност в много страни, тъй като прави възможно лесното извършване на редица трудоемки товаро-разтоварни операции. Името „Бобкат“ беше присвоено на всички компактни багери или товарачи, независимо от производителя.

Мини челен товарач Бобкат

Приложение на товарачи Бобкат

бобкат

Това малко по размер специално оборудване се отличава с практичност и многофункционалност. Основната му характеристика е малкият размер. По този начин бобката може да се използва не само на открита повърхност, но и в някои затворени пространства. Благодарение на уникалните експлоатационни характеристики, мини-товарачите се използват най-добре за обслужване на готови обекти. Такъв транспорт е популярен в малки предприятия и големи фабрики, различни складове, супермаркети и други индустрии. Бобкатът идеално ще се справи с натоварването на насипни и буци материали. Може да се използва и при земни работи при преместване на пясък, трошен камък и чакъл.

Товарачите Бобкат се различават по много начини. Те са колесни и верижни. Размерите, дизайнът на тялото, кофата, размерът и мощността на оборудването също се различават. Експертите идентифицират редица от най-често срещаните мини-товарачи:

  • със страничен завой;
  • челен тип;
  • телескопичен тип;
  • мини товарачи с вилици.

Важно е да изберете машината, която да отговаря на работниците по всички критерии. Колесните товарачи Бобкат в повечето случаи са задвижвани на всички колела, двигателят е разположен в задната част на машината (той играе ролята на вид противотежест).

Предимства на товарачите Бобкат

Уникалните товарачи Бобкат имат голям брой положителни качества:

  • голям капацитет на кофата;
  • маневреност;
  • минимален разход на гориво;
  • наличност – наемането на бобкат е много лесно. Фирма Марти Транс предлагат услуги с Бобкат в София. С лекота извършват товарене на всякакви строителни и битови отпадъци;
  • проста работа и поддръжка.

Товарачите Бобкат също са известни със своята мобилност, надеждност и гъвкавост. Дори начинаещите шофьори ще могат да се справят с контрола на това превозно средство.

Тези товарачи са много разпространени в нашата страна по много причини. Тяхната истинска характеристика се счита за относително ниска цена, която зависи от няколко критерия (например от мощността и дизайнерските характеристики на модела). Оптимално е да поръчате услуги с бобкат в нашата фирма Марти Транс. Така след кратък период от време ще можете да се възползвате от всички негови предимства. Това е идеален транспорт, който ви позволява да извършвате редица необходими манипулации дори в затворени пространства.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]