След ремонт, къртене, строителство, остават отпадъци, които трябва да бъдат изхвърлени. Вече сме ви запознавали с опциите за поставяне на контейнер за отпадъци и извозването му от фирма, както и наемането на фирма за ремонт, почистване и извозване на отпадъци. Това са два от най-ефикасните методи да почистите, след строителни и монтажни дейности.

Друг вариант е да потърсите фирма да извози отпадъците ви, след като изпълнител, различен от нея, е изпълнил изкъртването или строителството.

За всички тези варианти ще говорим по-подробно в тази статия.

Поставяне на контейнер за отпадъци и извозването му

Може да наемете фирма, която отдава под наем контейнери за отпадъци. Компанията ще ви даде съд за вашия боклук и след това ще го прибере заедно с отпадъците.

Съществуват 4-кубикови и 6-кубикови контейнери за строителни отпадъци. 4-кубиковите са с вместимост от 100 чувала, пълни с по 25 кг. отпадъци. Това е максималната тежина, която могат да поберат. 6-кубиковите са с товаровместимост 150 чувала от 25 кг.

Извозването на контейнер от 4 кубика е на цена 80-100 лв. А извозването на контейнер за 6 кубика е 120-130 лв.

Наемане на фирма за ремонт (къртене), чистене и извозване

Това е комплексна услуга, като можете да изберете и всеки един от компонентите поотделно, без да заплащате другите два, ако не са ви необходими.

Това е добра услуга и ще ви срува, обикновено, към 30-40 лв. на кв. м.

Извозване на отпадъци като единична услуга

Фирмите извозват всичко. Стари мебели, електроуреди, акумулатори, строителни отпадъци. Пренасянето на отпадъци с чували на фирмата е по 0,40 лв. на чувал с асансьор, стандартна цена. Без асансьор е по 0,40 лв. на етаж.

Заключение

Подберете добре услугите, които са ви необходими и се уверете в цените, преди да започнете работа.

 

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]