stari-mebeli

Бързата смяна в интериора на дома, появата на модерни мебели за бита, както и търсенето на офис мебели създадоха необходимостта от нова търсена услуга – изхвърляне и рециклиране на мебели. Специализираната фирма Спасови Транс предлага  контейнер 8m3 под наем за събиране и извозване на мебели и отпадъци.

Какво да правим с ненужните мебели?

Намирайки нещо по-модерно, уютно или подходящо за дома ни, всеки човек иска да се отърве от старите или ненужни мебели. Има няколко екологични начина да се отървете от тях:

  1. Обявени за продажба. Има много сайтове, където хората с удоволствие купуват използвани мебели за малко пари. Единственият недостатък е, че трябва да се съхранява някъде, преди да бъде продаден.
  2. Удължете живота на „старите“ мебели. Скрин, който вече не се вписва във вашия интериор, може да бъде идеален за коридора на колега или да ви бъде полезен в лятната вила на приятел.
  3. Направете благотворителност. Някои благотворителни организации събират не само дрехи и храна, но и мебели, уреди и други предмети от бита. Правенето на такива неща е не само приятно, но и полезно!
  4. Възстановяване. Ако обичате да реставрирате стари неща и мебели, тогава старите мебели могат да бъдат възстановени. Този метод ще даде на нещата втори живот и няма да се налага да се разделяте с тях.
  5. Поръчайте услуга – извозване на стари мебели с контейнер. Ако все пак решите да се отървете от ненужните мебели, тогава трябва да използвате услугите на специализирани фирми. След като направите поръчка, фирмата ще направи всичко за вас: ще премахне, демонтира, рециклира или предаде компонентите за рециклиране.

Процесът на рециклиране на мебели

Мебелите за дома и офиса най-често се изработват от пластмаса, дърво и метал. Тези материали са рециклируеми. Изпращайки тези материали за рециклиране, вие спестявате време и усилия, спомагате за запазването на ресурсите на планетата, както и намалявате количеството изхвърлян боклук.

Рециклирането на ненужните мебели намалява появата на сметища.

За извозването на мебели за дома или офиса можете да поръчате камион с 8м3 контейнер за смет.

Стъпките на обработка включват:

  • Извозване на боклука;
  • анализ на съставните части;
  • раздробяване на материала;
  • производство на нов материал от трошен, чрез преработка и пресоване;
  • създаване на нови продукти (например хартия и целулоза).

Ако материалът не подлежи на обработка и повторно производство, той се унищожава на специално определени места.

Когато поръчвате събиране на боклук, основното е да не се натъквате на измамници, които извършват дейността си без лиценз. Нашата фирма Спасови Транс има лиценз и работи преди всичко в името на резултатите. Служителите на фирмата са професионалисти в своята област, които са готови да отговорят на всички въпроси относно етапите по извозване и рециклиране на стари мебели.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]