Параметрите на услугата извозване на отпадъци с контейнери, са различни за различните фирми. Някои предлагат само контейнери за отпадъци под наем, а други и извозват пълните контейнери.

Контейнери

Контейнерите за строителни отпадъци са различни по своята вместимост. Най-предлаганите от българските фирми са 4 кубика и 6 кубика. 4-кубиковият контейнер събира около 100 зеблени чувала с отпадъци, като теглото на всеки чувал трябва да е до около 25 кг. Един контейнер от 6 кубика, събира до 160 чувала (от зеблените), който имат товар от по 20-25 кг. 6-кубиковият контейнер е и по-висок от по-малкия, от 4 кубика.

Закрити контейнери за битови отпадъци

Фирмите за отдаване на контейнери под наем, предлагат и контейнери за битови отпадъци, подходящи за изхвърляне на мебели например. Това са онези контайнери, които помним от 90-те и стояха по един на няколко блока, за да се изхвърлят в тях ненужни дървении, както и леки материали, като завеси и книги.

Извозване на контейнерите

Конкретни фирми в България, предлагат доставка и престой на контейнери за строителни, битови, промишлени, производствени или други видове отпадъци и депонирането им на сметище със собствен транспорт. Добре е да потърсите фирма, която предлага комплексно обслужване и ще извози вашите отпадъци, ако нямате друг вариант.

Цени

Цените за извозване на отпадъците, включват и таксата за депонирането им. Повечето фирми, които предлагат услуга извозване, предлагат и депониране, престой на контейнера до 5 и повече дни и други екстри.

Цените за извозване, на курс, са около 80 до 100 лв. за 4-кубиковите, открит и закрит контейнер с капаци. За 6-кубиковите цената е до 130 лв. на курс.

Това са ориентировъчни цени, които не са задължителни за всички фирми. Всяка компания има своя разценка на услугите.

Заключение

Проучвайте добре цените на услугите и изберете параметрите, които на вас са ви необходими. Контейнер за строителни отпадъци ще спести много нерви и усилия да почистите мазилка и други строителни материали от строителен обект или ремонтирано помещение.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]