kontejner-tovareneПечеленето на пари от боклука, който е навсякъде около нас, става печеливш бизнес. Много напред са европейските страни, които отдавна са получили допълнителна държавна подкрепа под формата на данъци и други облекчения.

Стъклото е невероятно издръжлив материал. За производството на тон стъкло са необходими повече от 600 кг пясък. За съжаление стъклените изделия се използват за много кратък период. Например, бутилките често се изпращат на депо, отколкото до специален пункт за събиране.

Изхвърлянето на стъклени отпадъци е необходимо, тъй като този материал е вреден и влияе неблагоприятно на природата. Разбира се, може да причини известна вреда, но в сравнение с пластмасовите и други видове отпадъци, стъклото е по-малко опасно. Преработката на суровини в този случай е от значение за спестяване на суровини за производството на стъкло. Защо да превърнете пясъка в стъкло, ако същото стъкло може да бъде рециклирано?

Това е важно!

Материалът е 100% рециклируем, без никакви отпадъци. Няма значение в каква форма е пристигнал материалът (цвят, вид, форма), той винаги може да бъде върнат в изходящо, течно състояние и след това да му се придаде нова форма.

Процес на фаза на рециклиране на стъкло

Процесът на рециклиране на стъкло започва с процеса на организиране на правилното сглобяване на материала. В Европа практически няма проблеми със събирането и съхранението на стъклени отпадъци, всичко е просто. Контейнерите за стъкло са достатъчно гъсто инсталирани, в които изхвърлят ненужното стъкло. В случай на нарушение на установената процедура се налага глоба, но такава нужда, като правило, не възниква (засяга естествената дисциплина).

Рециклиране на стъкло

Следващата стъпка е да го почистите (от хартиени етикети, коркове). Този процес се осъществява директно в преработвателните предприятия. Процесът не е сложен и повече от 98% от стъклените контейнери се почистват и само 1-2% са окончателно отхвърлени. И накрая, „домакинското“ стъкло пада върху преработвателните предприятия.

Днес при рециклирането на стъкло се дава по-голямо предпочитание на технологии, които имат по-малко вредни ефекти, като се използват минимални енергийни разходи. Методи като топене и филтриране по технологията „газ“, системи за обработка с движението на циркулацията на охлаждащата течност и др. са широко разпространени.

След обработката получената смес за стъкло се използва за производството на различни продукти, строителни материали, всякакви конструкции: обикновено стъкло за прозорци, стъклени блокове, прозорци с двоен стъклопакет, изолационни материали и други продукти.

Ние от Спасови Транс повече от десетилетие натрупахме богат опит, създадохме материалната база, сглобихме парк от специализирана техника, включително най-добрите превозни средства. Нашият персонал разполага с модерни камиони за боклук и контейнери.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]