Всички сме чували истории за хора, които не произвеждат боклуци от години. Но как са успели да го постигнат? Това е процес, който изисква много усилия, всеотдайност и време. Не става дума само за един ден. Ако очаквате мигновени резултати, вероятно ще останете много разочаровани. Животът без боклуци е възможен, но това ще отнеме доста време. Ето няколко неща, за които трябва да помислите, ако се искате значително да намалите битовите отпадъци.

Какви са вашите причини

Преди да предприемете към живота без отпадъци, ще трябва да да определите какви са причините за това решение. Тези причини ще ви поддържат и ще бъдат вашият източник на мотивация. Независимо дали става въпрос за работа или просто искате да помогнете за опазване на околната среда, трябва да имате причини.

Проверете кошчето си

Ако наистина искате живот без отпадъци, първо изровете кошчето си за боклук и вижте какви отпадъци генерирате най-много. Препоръчва се да започнете от най-трудната част, а именно от боклуците, които най-често препълват кошчето. Например ако имате много празни пластмасови бутилки, заменете ги със стъклени за многократна употреба, така ще ги намалите до 0%.

Използвайте вещите си ефективно

Не мислите ли, че е напълно излишно да купувате неща, които след това ще изхвърлите? Разбира се, че е. Може би ще си купите грим, който няма да използвате и след това ще го изхвърлите, само и само да си купите по-нов. Щом спрете с излишните покупки, ще осъзнаете предимствата да не го правите. По този начин, освен боклук, ще спестите и много пари.

Не забравяйте, че животът с нулеви отпадъци е много труден, най-важното е да започнете и продължите да опитвате, резултатите няма да закъснеят.

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]