ремонт на покрива

Погрижете се за покрива през пролетта

Зимните месеци са показали в какво състояние е реално покривът

Когато покривът поддаде през зимата, ние сме с вързани ръце и няма възможност да реагираме. Дори да се наложи спешна намеса, тя не изчерпва необходимостта от основен ремонт. Пролетта е удачен сезон да вземете решение и да стартирате. Не е казано, че трябва да се изчаква до лятото, когато вероятността от валежи също е налице.

Какво се изисква от вас

Свържете се с фирмите, които биха могли да ви бъдат полезни в случая. Строителните дейности са свързани с редица ангажименти, които няма как да свършите абсолютно сами. Освен това има някои съображения, които е добре да имате предвид.

Ако ремонтът ще е генерален или тепърва ще градите покрив на къщата си, то при всички случаи ще трябва да потърсите камион с кран, по възможност под наем. С негова помощ ще местите и поставяте конструкциите, материалите и всеки по-тежък детайл при ремонта. Дървесината успешно се пренася и разтоварва на предвиденото място, ако сте уредили въпроса и имате на разположение камион с кран.

Помислете относно организацията на строителните отпадъци, които ще бъдат изхвърлени от покрива на земята. Всички остатъци ще трябва да се съберат от вас, освен ако нямате професионалисти насреща. Така или иначе, може да помолите работниците да не хвърлят напосоки, а да работят по-чисто и стегнато, спазвайки предварително уговорени правила.

За какво да сте нащрек

Когато сключите договор с компания за ремонт на покрива, ако се спрете на такъв вариант, бъдете сигурни, че ще получите и гаранция за извършеното. Само така ще бъдете спокойни, че отново няма да се стигне до неприятни инциденти посред зима.

Съвестните майстори мислят в перспектива и са предвидливи. По всяко време може да се стигне до валежи през нощта, което означава, че отвореният и недовършен покрив няма как да защити дома ви. Имуществото вътре може да пострада, ако не са взети съответните мерки. Те включват спускане на специално покривало вечер, след края на работата през деня.

Независимо какво ще се сложи – брезент, мушама или обикновени найлони, те ще спасят от подгизване имота ви.

Нека цената да ви бъде ориентир, но да не се изкушавате от най-ниската. Понякога стойността е напълно оправдано да е по-висока, ако се изгражда отначало, или просто се изисква по-скъпа изолация и други материали. Следете тези елементи да не липсват – това е същественото, да се спази хронологията и редът на дейностите, да има всичко, което създава здравина на покрива.

Спасови Транс разполагат със собствени камиони с кран и различен размер контейнери за строителни отпадъци. Доверете се на професионалистите, потърсете ни СЕГА!

почистване на мазе

Почистете мазето в началото на годината

Отличен старт на годината, който ще запомните с прилив на нова енергия

На Изток вярват, че най-добрата терапия в началото на всяка нова година, е да почистиш дома си и пространството от излишни вещи. Така слагаш символичен старт на всички положителни енергии, които искаш да се запътят към теб. Може да не следвате тези порядки, а може и да не сте привърженици изобщо на теориите за обвързаността между вътрешните и външните процеси, но няма да сгрешите, ако се възползвате от съвета.

Кое е помещението в жилището ви, което наистина се нуждае от генерална чистка? Не може да бъде друго, освен мазето. То е най-пренебрегваната площ, която сме свикнали да ползваме основно за склад. Разбира се, че трупаме покъщнина, която после никога не се оказва от полза, както сме смятали на момента.

Старото радио, изхабените губи на колата, бидони, остатъци от строителни материали, непотребни мебели и какво ли не могат да се открият в мазетата на нашенеца. Слагаме ги, заключваме след себе си вратата и забравяме за тях. След години отново се сещаме да хвърлим нещо в мазето. Тогава се натъкваме на неща, за които отдавна не си спомняме, а освен това се чудим защо въобще сме ги запазили.

Опасностите, които дебнат

Затрупаното мазе не е само естетически грозно. То може да бъде опасно, както за вас, така и за околните. Не е нужно да се мисли за най-лошото, но все пак са възможни пожари, различни инциденти, както и да завъдите неприятни вредители.

Сега е моментът да поемете нещата в свои ръце и да се обърнете към специализирана фирма за извозване на строителни отпадъци до сметище. Екипът от обучени кадри ще ви посети на адрес, ще ви помогне да се справите с неприятното предизвикателство по почистването на мазето, ще ви освободи с лекота от вещите, които едва ли някога ще използвате.

За целта ще трябва контейнер за строителни отпадъци, особено ако обемът е голям. Сериозните фирми обикновено разполагат с такива. Съществуват различни кубатури контейнери, а от какъв имате нужда вие, може да узнаете след разговор с професионалист в областта.

За по-удобно бихте могли да включите в акцията и съседите, които се канят да направят същото. Някои може и да не са го обмисляли, но ако им подхвърлите идеята, надали ще откажат. Ако услугата е обща и по-мащабна, има вероятност да получите отстъпка от цената.

По-важното е, че така повече хора във входа ще се погрижат за мазетата си. В тях вместо хаос, ще се настани свеж въздух и подредба, а и ще се предотвратят рисковете от различни застрашаващи имуществото и живота случаи.

почистване на таван

Как да организираме почистване на тавана

Това е задача, която може да свършите успешно и през зимния сезон

Не се отказвайте да почистите натрупаните боклуци на тавана, само защото е зима. Сега дори е идеалният момент, в който може да се погрижите за това помещение. Предполага се, че прекарвате повече време у дома, а подобно занимание ще се окаже отличен старт за новата година. Всяко изхвърляне на излишни вещи действа освобождаващо, а и ни отваря нови възможности.

Въпросът е как да организирате всичко, за да се случи безпроблемно и да не се претоварите прекалено. Използвайте следната стратегия:

 1. Списък със задачи

Качете се на тавана и опишете положението. Ако се налага, дори на лист, разбира се. Нека бъдат набелязани конкретни цели – непотребни предмети за изхвърляне, поставяне на рафтове, ако има нужда, подреждане на шкафове и т.н. Всичко зависи от актуалната ситуация при вас.

 1. Помощници

Ще ви трябват помощници, но не какви да е, а професионални. Складираните до днес вехтории, които предстои да махнете от тавана си, трябва да бъдат прибрани в контейнери за строителни отпадъци. Ще ви е нужна специализирана фирма, която ги отдава под наем. Консултирайте се с тях какви материали трябва да осигурите и дали те ще разполагат с тях, а вие просто ще изчакате да приключат с работата си.

След това екипът ще извърши и услугата извозване на строителните отпадъци до сметището, което е предназначено за това в града.

 1. Помагачи с желание

Съставете план и раздайте списъка със задачи на всички членове на семейството. Те трябва да се включат в акцията по почистване на тавана, защото той се ползва от целия дом и не може сами да се нагърбвате с такава отговорност. Дори и децата биха могли да ударят рамо, като ги пратите до магазина за парцали, чували за смет или препарати.

 1. Напръскайте срещу вредители

Точка, която може да пропуснете в суматохата. Събирането на стари вещи крие своите рискове – те не са свързани само с инциденти и пожари. Различните насекоми и вредители обичат да си живеят в тях, което може да се окаже неприятно за вас. Потърсете ветеринарна аптека и се информирайте с какво да третирате, така че да не е опасно за по-малките.

 1. Ремонт

Все пак, ако държите да имате функционален таван в идеално състояние, може да помислите и за по-сериозен ремонт. С него ще започнете, стига да прецените, че разполагате със средства за инвестиране. След това всичко ще е много по-лесно и ще се уреди бързо, защото ще заеме своето място и няма да изисква огромни усилия.

извозване на строителни отпадъци

Предимствата при наемане на контейнери за строителни отпадъци

Наемането на контейнери за строителни отпадъци спестява време и средства

Крупните ремонтни дейности изискват професионална намеса. Не можете да си позволите да правите нарушения, нито да изхвърляте строителните отпадъци на местата за битовите. Това може да ви коства само загуба на време и средства.

За да си го спестите, проверете изгодните оферти на „Спасови Транс“ ЕООД, свържете се с представител на фирмата и обсъдете детайлите. Ще бъдете коректно информирани относно актуалните оферти и промоции, ще бъдете обслужени на ниво, и ще имате доверен партньор в най-важните моменти.

Ако трябва да се обобщи, наемането на контейнери за строителни отпадъци, има своите редица предимства:

Бърза реакция и доставка до дома

Необходимо е само да знаем предварителните ви планове, след което получавате съдействие, точно когато то ще ви бъде от полза.

Различни варианти за обем на контейнерите

Големината трябва да се уточни при договорката, но не всички клиенти са наясно с очакванията си и с размерите на контейнерите. Детайлите около този въпрос също подлежат на обсъждане, след което подготвените ни служители взимат решение какво да ви предложат като кубатура на контейнера за строителните отпадъци.

Дълъг срок на употреба                                                   

Доставеният контейнер за отпадъци може да се пълни в продължение на пет дни. Работните дейности обаче няма практика да бъдат прекъсвани, ако той се напълни. Бързо се извозва обратно и се сменя с празен контейнер. Така няма да изпадате в ситуации с вързани ръце и да се притеснявате ще завършите ли ремонтите в срок.

Помощ от обучен персонал

Ако не разполагате с време или нямате желание да извършвате определени ангажименти, екипът разполага с възможности да ви помогне във всяка една ситуация. Може да се погрижим за боклуците в гаража, на двора или на тавана. Мазетата обикновено са препълнени с какво ли не, а на вас дори не ви се влиза вътре, защото не знаете откъде да подхванете създадения хаос. Непотребните вещи и отпадъци ще бъдат разчистени, натоварени на контейнер и прилежно изхвърлени на сметищата, предвидени за целта.

Преработка на строителни отпадъци

Преработката на строителни отпадъци – перспективен отрасъл с изключително значение

Бързата скорост на застрояване на градовете води до разрастване на строежите и увеличаването на обема на строителните отпадъци. Ежегодно на нашата планета се образуват 2,5 млрд тона отпадъци от тази индустрия, от които само в Европа – 180 млн. Едва 39% от тях се обработват.  С всяка изминала година става по-трудно унищожаването и преработката на този отпаден продукт, който представлява сериозна заплаха за околната среда с неблагоприятни последици за човешкото здраве. Повторната употреба на отпадъците в строителната индустрия е изключително перспективно направление в бизнеса, което бележи сериозен ръст.

Строителните отпадъци се делят на:

 • Битумен кирпич – 63%
 • Бетон и железобетонни изделия – 26%
 • Дървесина – 4%
 • Метал – 1%
 • Други строителни отпадъци – 6%

Методи за обработка

Технологията, която се използваше до скоро след разрушаването на сгради или язовир, включваше тяхното товарене на самосвали и извозването им до депа за твърди битови отпадъци. С помощта на багери материала се изравнява и тази площадка служи за фундамент на площадка за друг вид отпадъци. Добре е да се знае, че на местата, където са погребани подобни продукти култивирането на почвата е невъзможно.

Опита на другите държави

В Европа и Америка при изхвърлянето на отпадъци в строителната индустрия е необходимо да се заплати налог. Неговата сума значително  надвишава стойността на преработката на този вид отпадък. Тяхното вторично използване е по-евтин и изгоден вариант от поръчката и доставка на нови материали. В Швеция, Холандия и Дания 90% от отпадъците в строителството се преработват, благодарение на внедрените нови технологии и внесените поправки във действащото законодателство.

Очевидно е, че този отрасъл днес се развива активно, като вече в редица градове съществуват комбинати или предприятия, занимаващи се със:

 • Събирането
 • Транспортирането
 • Сортирането
 • Почистване
 • Подготовка
 • Други манипулативни дейности

Вторично използване на строителните отпадъци

Изхвърлянето на строителните отпадъци след реконструкция или пълно събаряне на зданията може да бъде заменено с тяхното вторично използване. Преработката и рециклирането на отпадъци в строителството позволява да се икономисат значителни финансови средства.

В някои случаи не се налага тяхното събиране, транспортиране и др. процедури. След разрушаването на сградата, на нейно място почти винаги се издига друга, а това изисква голямо количество чакъл за фундамент. В този случай вместо чакъл се поставят натрошени тухли и бетон, получени при демонтажа на старата конструкция.  Рециклирането на място спестява разходи за манипулации и транспорт, а също така отпада и необходимостта от изграждането на специални  депа.

Отпадък не е точната дума за годни за употреба строителни материали, при това на по-ниска цена. Такива са:

 • Стари, използвани и демонтирани асфалтови пътища
 • Стъкло – независимо от цвета и вида
 • Тухли
 • Пластмасови изделия
 • Стоманобетон

След предварителна обработка, изброените материали могат успешно да се използват при строеж на сгради и друг вид строителни дейности.

Освен за фундамент, тези отпадъци могат да се използват при строеж на временни пътища сред блата например. Обработката на отпадни продукти по подобен начин може да служи също като материал, позволяващ запълването  на ненужни ями и пукнатини. Отпадни продукти, като асфалт играят роля при изграждането на пътна настилка преди да бъдат обработени термично при висока температура, което води до разтопяване на смолистия материал. В случай на загуба на някои характеристики, към асфалта се добавя специална армировка и бетониращо вещество.

Съвременните начини за преработка и ефективното използване на строителните отпадъци са начин за съхранение на ценни природни ресурси и значителни икономии. Очаквания ръст в индустрии, фокусирани върху тази дейност, както и ангажираността правителствата на редица държави с проблема са напълно оправдани.

Някой от тези отпадъци могат да бъдат изключително опасни за хората и околната среда. Пренасянето на опасни отпадъци в конвенционални торби за смет е  СТРОГО ЗАБРАНЕНО. Необходимо е отпадъците от ремонтни и строителни дейности да се извозят с помощта на съществуващите специализирани фирми и в никакъв случай не трябва да се изхвърлят в общите контейнери. Ако след ремонта във вашето жилище остават елементи, като врати, прозорци и др., е необходимо да се обърнете към компания или организация, която да се заеме с извозването им и тяхната повторна употреба.

Контейнери за отпадъци под наем София

Контейнери за строителни отпадъци от Спасови Транс ЕООД

Контейнер за смет под наем

Извозване на отпадъци с контейнер за смет е най-евтиния и удобен начин да се отървете от тях. С едно телефонно обаждане, може да заявите желания контейнер за строителни отпадъци. С наемане на контейнер за строителни отпадъци, мигновено решавате проблема за извозване на строителни отпадъци. Единственото, за което остава да помислите е как ще изнесете и натоварите отпадъците. Ние ще ви посъветваме да оставите това на нас. Изхвърляне на строителни отпадъци и битов боклук е дейност съпроводена с много мърсотия и прахоляк. Нашите работници са с богат опит и умеят да изпълняват този вид работа бързо и качествено. За пълнене на чували, изнасяне на отпадъци по стълби, почистване на помещения и дворове, натоварване на отпадъци в строителни контейнери за отпадъци. Предлагаме хамалски услуги за преместване на мебели и пренасяне на строителни материали. При липса на преценка от ваша страна, ще направим безплатен оглед. На място ще изберем най-оптималния вариант за изхвърляне и извозване на строителни отпадъци с контейнер.

Изхвърляне на строителни отпадъци

Строителни контейнери за отпадъци от Спасовитранс ЕООД

Строителни контейнери за отпадъци

Строителен контейнер под наем София
Контейнер за отпадъци под наем София

При нужда от извозване на строителни отпадъци с контейнери или почистване, можете спокойно да възложите тази не лека задача на нас. През годините сме доказали пред нашите клиенти, че изпълняваме поетите ангажименти с точност, бързина и достъпни цени. Без значение от мястото на Вашия обект, ще се постараем да доставим нужния за вас контейнер за строителни отпадъци. Нашата фирма е една от малкото, които ежегодно закупуват нови контейнери за отпадъци. Това ни прави по-представителни. Ние мислим, че един стар, ръждясал контейнер за строителни отпадъци, поставен пред обекта Ви, независимо какъв е той, ще загрози и опетни авторитета Ви. Точно поради тази причина, ние инвестираме огромни средства, за обновяване на нашата техника:  камиони и контейнери за строителни отпадъци. Всичко това е довело до огромен брой, доволни клиенти, готови да поръчат отново от нас, почистване и товарене на отпадъци, както и извозване на строителни отпадъци с контейнери за отпадъци.

Извозване на строителни отпадъци от центъра на град София

Извозване на строителни отпадъци

След приключване на ремонта, които правите идва и времето за извозване на строителни отпадъци. Тогава идва и времето, в което е необходим контейнер за отпадъци под наем. Отпадъците образувани след ремонт се изхвърлят на специализирани сметища. Това са едни от видовете отпадъци, които силно замърсяват природата. Нашата фирма е лицензирана за извозване на строителни отпадъци до оторизирани сметища. Там всички видове строителни отпадъци се преработват и се използват като вторични продукти. В днешно време рециклирането на всички строителни отпадъци е много важно. Може да бъдете сигурни, че след като поръчате извозване на строителни отпадъци с контейнер от нас, натоварените отпадъци ще бъдат извозени до някое от разрешените за изхвърляне на строителни отпадъци места. Ние имаме сключени договори с почти всички разтоварища и заводи за рециклиране на отпадъци намиращи се в град София, което можем да докажем с документацията с която разполагаме. Поръчайте контейнер за строителни отпадъци от нас и ние няма да Ви разочароваме.

Изхвърляне на отпадъци и боклуци с контейнери

Бърза доставка на контейнер за отпадъци

Извозване на строителни отпадъци

Доставки и извозване на контейнери за боклук в рамките на два часа
Доставки на контейнер за боклук до два часа

В нашето забързано ежедневие, постоянно се случва нещо да бъде забравено. Ако контейнера за строителни отпадъци е едно от тях, не се притеснявайте. Ако се налага, извършваме експресни доставки на строителни контейнери в рамките на два часа. Този вид услуга не се заплаща допълнително. Извършваме такъв тип доставки на контейнери за боклук, само в случаи, когато имаме такава възможност. Надяваме се да ни разберете, че не е редно да пренебрегнем клиент, на който вече е обещано да се достави контейнер за отпадъци, заради друг клиент. Изпълнението на поетите ангажименти, качествено и в срок, ни прави най-търсената фирма за извозване на строителни отпадъци.

Нова информация за извозване на строителни отпадъци с контейнери

 

Изхвърляне на строителни и битови отпадъци с контейнери под наем
Изхвърляне на контейнер за отпадъци

Ако по някаква причина сте натрупали строителни отпадъци и боклук и не знаете как да се отървете от тях, в нашият обновен сайт ще намерите цялата необходима информация за изхвърляне и извозване на строителни отпадъци. За наемане на контейнери за отпадъци, изхвърляне на строителни отпадъци, товарене на боклук в строителни контейнери за смет, извозване на строителни отпадъци, транспорт на инертни материали, депониране на строителни отпадъци, хамалски услуги и други единствената фирма, която може да Ви помогне е Спасови транс ЕООД. Сключване на договори с абонаментно обслужване и поемане на пълна гаранция за извършените от нас услуги. Възползвайте се от пакетните ни услуги за изхвърляне и извозване на строителни отпадъци. При поръчка за изхвърляне на отпадъци и наем на контейнер за строителни отпадъци, получавате услуга на преференциални цени.